måndag 23 november 2015

Minilampa av vinglasMonthly Makers tema i november är ljus, vilket verkligen behövs den här månaden. När jag surfade runt efter idéer hittade jag här dessa minilampor, en idé som verkade för bra för att vara sann. Så enkelt men så effektfullt. Det tog inte länge att knåpa ihop dem och jag är supernöjd med resultatet. Det är helt enkelt vinglas med ett värmeljus i och en skärm av papper.


Det kan vara lite svårt att få värmeljuset att sitta helt rakt men man borde kunna lägga något i botten, typ häftmassa för att skapa en flatare botten.Jag hade planerat en helt annan sak att göra till Monthly Makers men jag var bara tvungen att göra de här lamporna när jag såg dem. Det får bli två inlägg nu, ett till kommer längre fram.

Det finns en mall till skärmarna i länken ovan, men mina glas var lite större så jag gjorde en egen mall. Jag tog ett vanligt skrivarpapper och virade det runt glaset, vek in kanterna upp till och markerade jag den längd jag ville ha. Sedan klippte jag ut allt och mätte för att få nederdelen lika lång från toppen på alla ställen. Jag fick justera lite i längd när väl skärmen var på plats men några klipp med saxen så var det klart.

9 kommentarer:

 1. Bra idé, men det låter ganska brandfarligt. Fast du kanske har elektriska ljus?

  SvaraRadera
 2. Vilken kul och lättfixad idé! Snyggt blev det också!

  SvaraRadera
 3. Har sett liknande innan men det är så snyggt. Tänker som Tyg och Otyg att det vore smartast med batteridrivna värmeljus. Var rädd om er där hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer att ha batteridrivna framöver men för fototillfället körde jag faktiskt vanliga eftersom mina eldrivna var på laddning och de ljusa timmarna är så få.

   Tack för omtanken!

   Radera
 4. fräckt o snyggt! Det finns många battteri ljus som är mycket levande. Det finns även time inställda ljus som går på batteri.

  SvaraRadera
 5. Fina och fiffiga. Och nu kan du ju säga att du dricker vin ur lampor! =D

  SvaraRadera
 6. Men vilket bra idé! så enkelt och så snyggt!!

  SvaraRadera
 7. Amen lägg av vad fiffigt! Blir helt fnittrig för jag förstod verkligen inte att det inte var "riktiga lampor" först. Väldigt kul och så söta!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!