tisdag 1 mars 2016

Broderi a la Sue Jones
Jag har tillfälligt pausat vidare Lucky Jackson-broderier och provat på en annan teknik, den här gången med inspiration från Sue Jones. Hon broderar med raka stygn och varierar hur hon placerar dem i förhållande till varandra för att skapa olika effekter.


Det här var ett mycket roligt broderi, om än lite tidskrävande. Men tanken är ju inte att det ska gå fort om man väljer att brodera. Det var roligt att allt eftersom fundera ut nya sätt att placera stygnen och resultatet blev bättre än jag trodde att det skulle bli, även om jag inte riktigt gillar kvinnan jag broderat. Jag ville inte göra en glatt leende person, men hennes uttryck blev istället liksom avundsjukt och missunnsamt så jag tror jag får förlänga munnen till ett leende i alla fall för den här tanten vill då inte jag ha på väggen.

6 kommentarer:

 1. Imponerande teknik! Håller dock med om att hon inte ser snäll ut. Ev sitter det elaka i ögonen också...

  SvaraRadera
 2. Jag reagerar också på ögonen. Tror hon tjuvlyssnar på andras samtal och hör något hon inte gillar, någon annan är lycklig i sitt liv trots att det inte är perfekt och då gills det inte tycker den här tanten.

  Vilken designteknik detta broderi var. Roligt hur du har skapat olika känslor av struktur genom stygnens placering. Väldigt häftigt!

  SvaraRadera
 3. Tack för ny lektion i broderiskolan!! Den här tekniken rågillar jag!!! Kan det vara Karin Lannby du har porträtterat? Eller någon annan kvinnlig spion?

  SvaraRadera
 4. TACK för att du än en gång vidgar mina broderivyer. Vilken otroligt häftig teknik och vad mycket jag tycker om ditt verk! Jag känner dock att jag måste försvara den där kvinnan lite genom att hävda att alla porträtt inte måste vara på leende personer. Själv tycker jag att en målning eller ett broderi brukar bli mycket mer intressant och väcka fler tolkningar när personen som avbildats inte ler. Men det skall ju så klart kännas bra för den personen som skall ha konstverket på sin vägg också! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord. Ja, jag tänkte också som du att det finns fler tolkningar om inte folk är uppenbart glada, men ändå var det något hos denna kvinna som jag inte kan förlika mig med.

   PS. Men hon har hittills fått behålla sitt uttryck. och nu gav du mig en idé - kanske en hel serie med missbelåtna broderade människor, hehe.

   Radera
 5. WOW vad fint! Vilken fin teknik, det här måste jag pröva!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!