lördag 12 mars 2016

Sydd börs


Entré mitt senaste pyssel - sydd necessär eller gammeldags börs. Det hela började med att jag hittade de söta bågarna och kunde inte låta bli att köpa dem och göra något av dem. Det blev hela tre stycken.


Det var lite pill att rita ett mönster som passade, men det gick. Jag utgick från en beskrivning jag hittade på nätet och ritade mitt eget mönster och sydde upp en test i lakansväv. Efter lite justeringar var det dags att attackera de tyg jag ville ha.


Jag gjorde insidan i en annan färg. För att sy fast själva bågen limmade jag först och sydde sedan för hand. Slutligen klämde jag åt med en tång. På den här blev öppningen lite skev, förmodligen för att jag var lite för våldsam med tången, men det gick att böja till något så när. De andra blev bättre.Den svartvita och den rosaprickiga syddes i mjuk vaxduk medan den första gjordes i bomull. Två av dessa har fått bli presenter och en behöll jag själv som necessär.
6 kommentarer:

 1. Åh vad jag blir GLAD av dina färgsprakande och lekfulla börsar/necessärer! Bästa botemedlet mot slaskig mars. =)

  SvaraRadera
 2. Wow! Bara älskar börsarna, vart har du hittat dessa bågar? =)

  SV: Oja det är jätteskoj att gå på pysselcafe, mår alltid topp efteråt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du gillade dem! Jag är själv lite kär i dem också. Jag köpte dem i en lokal tygaffär men jag ser att det finns liknande hos Bautawitch i hennes webbshop http://bautawitch.com/tillbehor/portmonnaknappen/

   Radera
 3. Minsta lilla övernattning kommer bli en lyxresa när du har så här fina necesserer. Det är något särskilt med ting där man öppnar och upptäcker nya färger/mönster.

  SvaraRadera
 4. SV: Skoj att du gillade mina insekter och tusen tack för länken till websidan, kommer beställa därifrån så fort ekonomin tillåter igen...fick en rejäl leverans utav pysselsaker jag fått ropa in till ockerpriser inne på Facebook idag... ;)
  Önskar dig en fortsatt fin vecka! <3

  SvaraRadera
 5. Tänk att jag köpte också sådana bågar på loppis. Men har inte gjort något av dem. Snygga blev dina. Du har lagt ner ett hästjobb med ett lyckat resultat.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!