söndag 20 mars 2016

Monthly makers: miniatyrer


Dags för Monthly Makers tema minatyrer hos månadens värd Reaktionista. Eftersom det är påsk snart valde jag att göra miniatyrer på påsktema. Det blev kycklingar och påskharar.


Två olika varianter med tre av varje gjorde jag. Materialet är gula pärlor som kropp, silk clay till näbben och sedan är det bara att limpistola fast lite stjärtfjädrar och så limmade jag upp dem på grenen. Näbben tryckte jag in i pärlornas hål. Sist av allt ritade jag dit ögonen, för med så små pippifåglar är det lätt att de hamnar lite snett. Det är lättare att få ögonen på rätt ställe om kycklingen redan sitter där den sitter. Jag upptäckte också att näbben kan behöva en klick lim när den torkat helt eftersom hälften av kycklingarna var näbblösa i morse.Jag använde två olika storlekar på pärlorna. Jag tänker mig att man kan limma upp kycklingarna direkt i påskriset, eller klippa av en bit av grenen och fästa den på ett påskkort eller bordsplaceringskort. 


För att få en idé om kycklingarnas storlek kan man jämföra dem med etiketten till en tepåse. 


Eller med mitt finger. Där kom visst mina påskharar med så jag får visa de också. 

 Nu blir det roligt att se vad ni andra har gjort. Alla inlägg hittar du hos Reaktionista.

13 kommentarer:

 1. Vilka söta små kycklingar. Ja inte nåt fel på kaninerna heller. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Super söta kycklingar! Jag gillar verkligen inte då enhögtid liksom tar över mitt hem men i denna skala så kan man ju ha ganska många kycklingar innan det "stör". Nailart kaninen var också kul, önskar jag var lite stadigare på handen. <3

  SvaraRadera
 3. Super söta kycklingar! Jag gillar verkligen inte då enhögtid liksom tar över mitt hem men i denna skala så kan man ju ha ganska många kycklingar innan det "stör". Nailart kaninen var också kul, önskar jag var lite stadigare på handen. <3

  SvaraRadera
 4. Smart att använda pärlor som kycklingkroppar. Fin idé att sätta en kvist med kycklingar på ett påskkort. Naglarna dina är också coola.

  SvaraRadera
 5. Men åh, så söta!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Åh så pyttigt och gulligt! Kul med nagellacksharar också. <3

  SvaraRadera
 7. Nej men gud vad söta kycklingar!! Du har lätt gjort gulligaste och gladaste påskdekorationerna och kaninnaglarna är så lekfulla och härliga. Nu tror jag bestämt att påsken kan börja!

  SvaraRadera
 8. Så himla söta! Perfekt till påsk ju! Och jättefint med naglarna. Så pilligt!

  SvaraRadera
 9. Verkligen mini! Så passande och fint med påskpynt, supergulliga!

  SvaraRadera
 10. Åh så yttepytteminismå kycklingar! Underbara där på sin gren, och perfekt till påsk. Men bäst gillar jag naglarna - wow! Såna skulle jag vilja rocka året runt.

  SvaraRadera
 11. Men du vilket påskgull!! Både naglar och kycklingar!!

  SvaraRadera
 12. Vad små och gulliga kycklingar! Så himla imponerad av folk som kan måla naglarna sådär bra, hur fint som helst! Och att du får de så pass lika ändå på varje nagel!?

  SvaraRadera
 13. Kycklingarna alltså, så söta att jag smäller av :D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!