torsdag 20 oktober 2016

Monthly makers: leksaker


Leksaker var det, något otippade, temat för Monthly Makers i oktober. Kul att få klura lite extra på vad det skulle bli. Jag har den här månaden ansträngt mig rätt rejält för att göra ett fiskspel, och ansträngningen gav utdelning eftersom jag blev mycket nöjd med resultatet. Det är ju inte alltid graden av ansträngning står i paritet till graden av nöjdhet. 


Jag har alltså sytt en mängd vaddstoppade fiskar med magnet längst ut i nosen. Jag var tvungen att köpa extra starka magneter för att fiskarna skulle fastna vid spöet genom tyget. Som spö tog jag en rundstav och sydde en krokliknande sak med en magnet längst ut. Nästan allra mest nöjd blev jag med nättyget jag hittade och som passade perfekt som förvarningspåse och samtidigt påminde om fiskenät. Jag sydde bara en kanal runt kanten och gjorde en påse av det.Månadens värd är Elsalisa Larson. Kika nu in till henne för att se fler leksaksrelaterade poster.


För att magneterna inte skulle börja vandra runt i fiskarna sydde jag en söm en bit utanför magneterna.10 kommentarer:

 1. Herleg kreativt! Alle dei friske fargane, nettet fiskane er samla oppi og det å komme på å lage eit slikt spel av tøy i seg sjølv :) Kjempekult!

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul att göra en förstoring av en liten leksak! Det där spelet kommer komma många till glädje genom åren :) Bonus för fisknätspåsen!

  SvaraRadera
 3. Åh, kommer ihåg det spelet och att ha det i större storlek är ju supersmart!

  SvaraRadera
 4. Smart! Och kul grej ju! Nätet var verkligen lite pricken över i:t, haha!

  SvaraRadera
 5. Vad kreativt!! Blev ju jättefint!!!

  SvaraRadera
 6. Vad full i skratt jag blev för jag var på vippen att göra ett liknande spel, fast ändå lite annorlunda, men iddes inte just nu. Vackert med alla färger och håller med om att nätet blev klockrent. Smart att fästa magneterna, blir så klumpigt när de gömmer sig i stoppningen.

  SvaraRadera
 7. Vilket fint bidrag. Minns att jag alltid gillade fiskdam när jag var liten. Håller med Alicia om extra pluspoäng för fisknätspåsen :)

  SvaraRadera
 8. Så fint! Hade gärna spelat det spelet! :). Minns att jag hade ett litet elektriskt när jag var liten. Älskade det. Åh, vad det tar mig tillbaka :)

  SvaraRadera
 9. Åh vad kul idé! Det här vill jag också göra när Elias blir lite större!

  SvaraRadera
 10. Åh vad himla fint! Vilken idé och så härligt det blev! Jag vill göra ett sånt till mina fadderungar som älskar att leka fiske. Det ska jag definitivt skriva upp som idé till julklapp. Vart hittade du extra starka magneter?

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!