måndag 3 oktober 2016

Sommarens sista ros


Sommarens sista ros tog vi in och njöt av på nära håll. Den fick paradplatsen i min Pip-mugg, alltså märket Pip, inte babymodellen pipmugg :) Jag köpte bara en mugg och tycker att jag uppskattar den mer när vi bara har en enda av den och inte ett helt gäng.


Nu har jag en massa bilder som ligger i datorn som jag inte redigerat och det känns enormt motigt att få ut dem på bloggen. Tycker själva redigeringen är supertråkig. Och ser man mina bilder kanske man inte fattar att det är redigerade och det stämmer rätt bra för det jag främst gör är att förminska storleken på dem innan jag bloggar dem. Fattar det som att utrymmet på blogger är begränsat och jag vill inte gärna nå den gränsen. Skapa/pyssla något är hur kul som helst, fota det är rätt arbetssamt och inte särskilt kul, ladda ner från mobil till dator rent ut sagt tråkigt och sedan redigera är rena bottennappet. Där har ni hela processen i fallande skala. Får ta mig i kragen och få ut de bilder jag har. Lär räcka till mars i inlägg. Herregud, vad mycket redigerande jag har framför mig.

6 kommentarer:

 1. Känner igen mig i den där fallande skalan. Fast jag beskär fotona i mobilen och laddar upp dem direkt på bloggen. Har inte tänkt på om utrymmet skulle vara begränsat men inte nått något tak än iaf. Ibland sitter jag med mobilen och laddar upp bilder i olika textlösa inlägg så finns de där när jag känner för att skriva. Ibland skriver jag från mobilen och ibland från datorn.

  Rosen gör sig verkligen i koppen.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är verkligen inget kul att fota eller redigera! Håller med!! Det är nog därför jag är så dålig på att göra tutorials också!! Trippeltråkigt... det är så mycket roligare att bara göra och köra på utan avbrott under en tillverkarprocess. Snyft! Låter sorgligt att det är sommarens sista ros, men almanacksmässigt är det ju inget snack om saken förstås! Finfin mugg!!

  SvaraRadera
 3. Haha åh, jag känner igen mig så väl! Har så mycket vackra vandringsbilder jag vill visa från Italien, men himmel vilket jobb det är innan de kommer ut... Nåja, det är värt det i efterhand att ha allting dokumenterat och återberättat tycker jag :)
  Förresten älskar jag den där Pip-serien och drömmer om tekannan med den lilla rödhaken på toppen! Tänker också att det räcker med en (eller ett par) delar av servisen, och då är det kannan jag vill ha!

  SvaraRadera
 4. Can't decide which is prettier, the flower or the mug.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 5. Som jag har fattat det är utrymmet för bilder nu obegränsat. För några år sedan fick jag meddelande om att mitt utrymme var fullt och då kunde jag enkelt betala några dollar för mer utrymme, men sedan ändrades allt och jag orkade inte sätta mig in i det. Har i alla fall inte haft några som helst problem med utrymmet efter detta. Däremot minskar jag bilderna så att sidan inte laddas för långsamt hos mina läsare. Funderar ibland på att minska bildernas storlek redan i kameran för att slippa krånglet, men det händer ju enstaka gånger att jag vill ha högre upplösning. Får se vad jag gör åt den saken.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!