måndag 31 mars 2014

Påskris


Trenden i år verkar vara att starta tidigt med påskriset. Eller så är det bara att jag fått upp ögonen för det när jag själv gjort det. I år har jag provat att färga äggen med slipsar från second hand. Slipsarna måste vara 100% silk (siden? silke? på svenska). Jag är si så där nöjd med resultatet. Tycker de blev lite bleka. Tidigare har jag gjort något provkok och då blev trycken mycket starkare. Se nedersta bilden. Fler kokningar lär följa. Beskrivning hittade jag hos Tyg o otyg. 
 

6 kommentarer:

 1. Vad kul att du också testat slipsfärgning! Jag gjorde ju det förra året och håller med om att det blev lite olika resultat. En av slipsarna vi köpt till slöjdklubbens äggfärgning färgade inte av sig ett dugg! Tycker dock att du ser ut att ha fått till flera med fina starka färger också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror bestämt att det var hos dig jag såg idén först! Det var dock fler än en av mina som inte färgade av sig. Tråkigt!

   Radera
 2. Så vackert! Berätta gärna hur du gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beskrivningen hittade jag hos Tyg och otyg och här kommer länken http://tygochotyg.blogspot.se/2013/03/slipsaggen.html

   Radera
 3. Så läckra! Tidigt med ris?? Här med. Problemet är att de har skövlat och gjort plats för byggtomter nära mig. Var ju bara tvungen att knipsa och ta hem.

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig idé! Jag tycker dina ägg blev jättehäftiga!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!