torsdag 5 juni 2014

Stilleben


På ett besök på Röda korset hade jag turen att hitta lite glaskupor som jag pusslade ihop med passande underdelar. Dessa var egentligen ljuslyktor eller skålar. Vad kuporna använts till är dock en gåta. Nu blev det stilleben med sand, snäckor och en kaktus. Fler stilleben hittar du på Fabriken.7 kommentarer:

 1. Superfint! Vilken tur att du hittade dom kuporna. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Roligt när man gör fynd, kram Suss

  SvaraRadera
 3. Men vilka söta! Förälskade mig i såna där för några år sen och gjorde en massa planteringar. Det blir liksom alldeles extra att plantera bakom glas. Som ett tittskåp. Kanske skulle ta och leta upp mina gamla kupor. Fint!

  SvaraRadera
 4. Åh så kreativt och fint!!!

  Kram Milla

  SvaraRadera
 5. Så fint och dekorativt!
  /Melinda

  SvaraRadera
 6. Härligt! Jag tror att överdelarna till snäcksamlingarna också är ljuslyktor. Får många år sedan hade jag sådana, de satt i metallfästen tunt den delen som ser ut att passa ett värmeljus och jag tror att det kan ha gått en stor metallring runt hela kupan, sedan upphängning med kedjor. Hur som haver, kul med nytt användningsområde och nästan så jag ångrar min stora utrensning av (tror jag) alla snäckor och stenar. Jag gillar verkligen sjöborrarna och de ovala snäckorna men kom inte på något sätt att djuta av dem som inte innebar damm. Nu vet jag iaf hur jag kan göra nästa gång jag hittar några vackra, om jag kommer ihåg då.... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du spred ljus (!) över glaskuporna. Det hade jag aldrig listat ut, men när du säger det är det så uppenbart.

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!