måndag 8 december 2014

Ljuspyssel


Ikväll har det julpysslats! Vilket bättre sätt att börja veckan finns det än att pyssla lite? Jag har fått nys om ett sätt att dekorera egna ljus och det funkade alldeles utmärkt.


Du behöver servetter, ett tänt ljus, ett nytt ljus och en sked. Och lite glögg. Min favorit är Dufvenkrooks Chili och choklad-glögg. Ni har säkert sett den på Ica. Så här går det till: Värm glöggen och tänd ljuset medan du klipper ut det mönstret från servetten och pillar bort alla servettskikt utom motivskiktet.


Värm den konkava sidan av en sked över ljuset medan du sippar på glöggen.


Stryk skedens konvexa sida över motivet. Detta för att förhindra att få sot på motivet. När du druckit upp glöggen har du nog också strukit fast motivet helt och hållet. Längre tid än så tar det inte och så har du pimpat dina egna julljus. Jag har provat vad som händer med bilden när ljuset brinner ner, men tydligen ska det gå utan problem.


Om man är karaktärslös kan man även smaka lite på de marsipangrisar man gjort i helgen och tänkt spara till jul. De passar utmärkt till glöggen för lite måndagsmys. Fler julpyssel finns på Decor Life.

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset, kommer att testa detta redan i eftermiddag.

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul! Det där måste jag bara testa. :)
  Ha ha, näe bisam är kanske inte favoriten, men återbruk är återbruk och då tar man vad man har. Och vantarna är riktigt varma! :)

  SvaraRadera
 3. Haha, karaktärslös eller inte - Jag tycker du är smart som smakar av dina grisar så att de inte smakar illa ;-) Fint julpyssel också, och gott lät det med glöggen till!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!