.

söndag 8 februari 2015

I mina händer - fjärde söndagen


Även förra söndagen bjöds det på lite, för mig, nya tekniker. Flera av det ätbara slaget. Roligt att se den variation som finns. Vill du läsa mer om utmaningen hittar du info här. Välkommen att vara med! Nu känns det också som att vi har kommit en bra bit in i utmaningen. Tänk att det redan är fjärde söndagen. Snart halvtid alltså. Våren borde vara nära! Fast med den senaste tidens snöande känns den på ett sätt mer avlägsen än någonsin.


Ibland tycker jag att några projekt måste bearbetas några varv i hjärnan innan det blir som man tänkt sig. När jag målade om hallen gul tänkte jag mig en svart-vit tavla där och jag fick till ramen men inte innehållet i den. Efter att ha traskat genom hallen otaliga gånger de senaste månaderna trillade det så på plats - jag ska ha ett citat i tavlan. Jag letade på sentenser på nätet och hittade massor men fastnade för denna som jag tycker man kan tolka både bokstavlig och bildligt. Jag lärde mig att ladda ner nya typsnitt till datorn genom en enkel Googlesökning och kände mig otroligt nöjd med denna nya kunskap. Provade femtioelva olika typsnitt men fastnade ändå för ett som redan fanns i Word och skrev ut min sentens på A3 och satte upp i ramen.


Nu är jag nyfiken på vad ni har gjort i veckan. Det är så kul att få se era projekt och få bli överraskad, förtjust, bedårad och inspirerad. Länka genom verktyget nedan.
12 kommentarer:

 1. Blir inte riktigt klok på det där länkverktyget. Nu ser jag två länkar men lyckas inte få bort den ena. Det får väl vara två då. Jag hoppas att båda funkar.

  SvaraRadera
 2. Roligt citat och snyggt mot det gula. Har du nålat fast pappret i ramen? Tycker mig se små pluppar i hörnen.

  SvaraRadera
 3. Ja, tavlan är en anslagstavla jag monterat i ram och målat svart. Citatet är uppsatt med nålar. Du har skarpa ögon. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah. Jag har länge haft en stor guldram som jag hade en korkskiva i.Vad har du för material i din anslagstavla? Snyggt med svart.

   Radera
 4. Det är just korkskiva i min också

  SvaraRadera
 5. Gillar citatet, både för att jag hatar att klippa gräs men också för att citatet har en till botten. Tack för din utmaning! Jag ser fram mot den varje vecka!

  SvaraRadera
 6. Snyggt med den tavlan mot det gula!
  Och talande citat.
  Kul med färg på väggen!

  SvaraRadera
 7. Men nej, jag hann inte med att lägga upp mitt bidrag igår! Hade visst missat att man bara hade söndagen på sig :-(
  Här finns i alla fall det jag gjort, om någon vill kika:
  http://vardagsnjutning.blogspot.se/2015/02/vanskap-lera-och-hockey.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd - hoppas du är med nästa vecka.

   Radera
  2. Men bra att du skrev en kommentar så att jag kunde hitta ditt inlägg i alla fall ;)

   Radera
 8. Jo, så skulle jag ju också skriva att jag gillar citatet du valde, det blir extra läckert att läsa om grönt gräs när färgerna är gult, svart och vitt - lite hjärngympa över det hela!

  SvaraRadera
 9. Gillar ditt citat, säjer en del.
  Här är en underbar solig morgon, men har varit frost inatt.
  Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!