.

söndag 1 februari 2015

I mina händer - tredje söndagenFörra veckan blev det grymt stor variation i utmaningen! Extra kul var det att se, för mig, nya saker som papperstillverkning, flamvävnad och återbruk av julkort. Ingen av de sakerna hade jag tänkt på förut. Det blev verkligen ett tillskott i pysselhjärnan.

Ett Törnrosaslott i papperslera som jag satte i en kruka "hjärtan på tråd". Tanken är att man ska kunna vira växten runt slottet så att det blir ett övervuxet Törnrosaslott. Pappersleran var inte helt enkel att jobba med då den lätt torkade och fick sprickor, vilket syns på taket. Kanske ska jag hålla mig till trolldegen framöver. Fördelen med papperleran är att den är så lätt. Den väger nästan ingenting.

Nu är det er tur. Vill ni veta reglerna för utmaningen klickar ni här.

11 kommentarer:

 1. Papperslera har jag aldrig hört talas om. Gör du den själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul idé (missade jag ju att skriva). Den vill jag härma när jag får fler fönster. Eller som present redan innan dess.

   Radera
  2. Jag köper den. Hade ingen aning om att man kunde göra den själv. Men det borde man kunna.

   Radera
 2. Vilken rolig idé! Papperslera kan man göra själv, men om den torkar lika fort som den köpta vet jag inte. Nu fick du mig att längta ännu mer till nästa lördags keramikverkstad!

  SvaraRadera
 3. Det var en kul idé. Surfade lite på hemmagjord papperslera och är lite osäker på om den blir lika vit... Jag kommer dock ha svårt att låta bli att testa.

  SvaraRadera
 4. Tack! Jättekul att du håller i utmaningen. Och kul att det har kommit in fler bidrag nu, jag har varit in och kilat flera gånger under dagen.

  SvaraRadera
 5. Jag använder en lera som blir lätt som papper. Den heter inte papperslera utan Clay lera. Den blir bäst att använda att klä in saker med typ tidningspapper. Det är lätt att ta bort sprickor. Denna leran går inte att köpa på panduro utan på creativ company http://www.cchobby.se

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken kul idé med slottet där i grönskan!
  Tjusigt!

  SvaraRadera
 7. Papperslera vet jag inte vad det är! Men fick svaret oven. Kul!

  SvaraRadera
 8. Hej! Vad kul att du hittade till min blogg - och roligt för mig att nu få hitta hit!
  Angående blomkransen: Jag har tråcklat blommorna en och en över en stomme av ståltråd. Blommorna är inte stärkta men jag har för mig att jag använde en mindre strl virknål för att få dem mer fasta!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!