söndag 20 november 2016

Monthly makers: ståltrådStåltråd är månadens tema höll jag på att skriva. Men temat är metall, fast jag tänkte omedelbart ståltråd. Ståltråd är ett material som är svårare att jobba med än man tror. I alla fall för mig. Jag hade kanske inte de rätta redskapen för att få det helt rätt. Jag hade en laxtång, men det funkade OK i alla fall. Det blev en tekopp i två olika tjocklek på ståltråden.


Men jag kunde inte stanna där utan lade till en tepåse också. 


Men sedan visade det sig att jag inte kunde stanna där heller. Så det blev lite tyg på det tepåsen. Idén hittade jag hos Helaina Sharpley, minus tyget. Det här var ett projekt som man egentligen inte kan använda till något, förutom att ha och titta på och jag vill helst att det jag gör ska ha en praktisk användning, men nu blev det inte så. Å andra sidan var materialet väldigt billigt. 

Månadens värd är Reaktionista och det ska bli ovanligt spännande att se vad alla knåpat ihop den här månaden.

8 kommentarer:

 1. Vilken snilleblixt med tyget, jag tycker det höjer hela skapelsen. När jag såg första bilden trodde jag att du gjorde hållare till glöggmuggarna.

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt och spännande att se dina tolkningar, för det är som att stiga in i en kreativ och lekfull sagovärld! Vilken underbart charmig tekopp och härlig kombination med ståltråd och tyg!
  P.S. Jag har ingen aning om vad en laxtång är, men jag inbillar mig i alla fall att det är svårt att få till alla små snirklingar med den! =)

  SvaraRadera
 3. Det kan vara nyttigt nog att göra något bara för görandets skull ibland, eller för att det är roligt att titta på och leka med! Tycker din kopp är så festlig, och tepåsen blir verkligen pricken över i. Kanon!

  SvaraRadera
 4. Din kreativitet är verkligen spännande att få ta del av. Verkligen genialiskt drag att göra en tekopp! Och det utmanar ju verkligen sinnet. Så viktigt att leka också.

  SvaraRadera
 5. Vad fin koppen blev, håller med om att tepåsen var pricken över i, superkul idé!

  SvaraRadera
 6. Åh så kul att leka med ståltråd!!!

  SvaraRadera
 7. Men vad söt den blev! Ibland behöver saker inte ha ett högre syfte än att helt enkelt se fina ut på hyllan :)

  SvaraRadera
 8. Vilken kul idé! Gillar speciellt kombon av mjukt och hårt; tyg och metall. Ett skulpturalt konstverk som skulle få mig att dra på smilbandet om jag såg det på en utställning. Du skulle kunna göra vykort av det sista fotot! Hade varit jätteläckert.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!