fredag 4 november 2016

Pumpor i super scupleyÄnda sedan jag såg Mikaelas alster i super scupley har jag tänkt att jag ska prova det. Detta i kombination med Alicias pumpor resulterade i pumpor i super scupley. Jag fick min lera från CC Hobby. Jag tror att den används till dockhuvuden, för den är hudfärgad. Lite kul är att den inte torkar i luft och kan förvaras utan plastpåse. Normalt sett är luft en leras naturliga fiende.


När pumporna var klara var det billigaste och enklaste sättet att måla dem med nagellack som jag redan hade hemma.


Nu hade jag ett litet missöde i tillverkningen som faktiskt blev riktigt bra i slutändan. På bilden ovan ser ni en pumpa som är normal och en som är bränd, men faktiskt tycker jag att den brända blev bättre med sina naturtrogna bubblor och ojämnheter.Inte-bränd och bränd framifrån. Jag läste helt enkelt fel på förpackningen och grillade leran i 275 grader fast det skulle vara 130 grader (275 grader Farenheit!) Jag borde ha fattat det för jag läste först och tänkte "Aha, 130 grader, så låg värme" men när jag väl skulle torka dem hade jag helt glömt det och läste totalt fel. 


Pumporna blev ändå lyckade, men inte alla saker blev det. Tårtan och presenten fick kasseras.


Likaså kanelbullen, vilket var synd, för jag var nöjd med formen


Och Jesusbarnet, den stackaren, som jag tänkte lägga i vår julkrubba (som saknar Jesusbarn och varje år får en ny tillfällig variant). Men den här brända babyn blev riktigt läskig så den åkte i soporna direkt.


Så här såg pumporna ut direkt från ugnen, innan målning. Kan tilläggas att jag först var så missnöjd med dem att jag gjorde några till och gräddade enligt instruktionen, men när jag jämförde de två var jag nöjdast med de "misslyckade". Vill du göra naturtrogna, brända pumpor rekommenderar jag dock att du kopplar ur brandvarnaren innan.

8 kommentarer:

 1. Vad roligt förresten med olika jesusbarn varje år, säger jag som gillar installationer. Och håller med om att det brända blev en cool detaljpå pumporna. Nagellacket gav dem också den där blanka känslan. Trist att de andra grejerna inte funkade i bränd variant, fast bullen tyckte jag var lkte rolig. Iaf jag har bränt både bullar och pepparkakor vid något tillfälle. Att göra tusen saker samtidigt är ingen bra genväg när det gäller smak ;-)

  SvaraRadera
 2. Haha, kan inte sluta skratta åt det brända Jesusbarnet! :)

  SvaraRadera
 3. Ja... så det kan gå. Men vilken tur att leran inte började att brinna. Snygga pumpor!

  SvaraRadera
 4. Hahaha jag hade sparat Jesus, ser ju ut som Voldemort när han är i det där konstiga fosterstadiet typ. Men det kanske bara är jag som vill ha Voldemort i min julkrubba.
  Så kul att du inspirerades av pumporna, och vad fina de blev! Jag håller med om att ojämnheterna bara gjorde dem mer verklighetstrogna :) Men vill uppmana alla som läser en extra gång att läsa noga noga på paketet till polymerbaserad lera innan den gräddas. På för hög temperatur avger den giftiga ångor som kan vara farliga att inandas! (Ni ser ju hur det gick för Jesubarnet!)

  SvaraRadera
 5. Pumporna blev ju kanonfina och jag gillade faktiskt konstigt nog (trots läskigheten) jesusbarnet också.

  SvaraRadera
 6. Du har gjort så mycket fint den senaste tiden! Jag blir alltid så inspirerad av att kika in på din färgglada blogg. =) Pumporna blev ju hur söta som helst och jag håller med om att den brända varianten (i och för sig omedvetet, men so what) blev mest naturtrogen. Ibland blir det liksom rätt fast än det blir fel. =)

  SvaraRadera
 7. Hallooo! Jag sitter och jobbar på ett inlägg med bilder från andra som provat mina mönster eller instruktioner! Får jag lov att dela en av de här bilderna med länk tillbaka till dig?

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!