fredag 30 december 2016

Året som gått

Det börjar bli på sin plats att summera 2016. Jag ser att det blivit mycket textil när jag tittar tillbaka. Det har verkligen varit broderiets år för min del, men jag ska försöka visa lite variation i denna sammanställning istället för enbart broderier.

Januari - jag inledde året hälsosamt med godis av silk clay 
Februari - nu var den hälsosamma tiden över och jag vräkte på med godis från hemgjord godisautomat.


Mars - nu blev det visst till att äta igen. Den här gången påskägg


April - en ny värld öppnade sig när jag upptäckte maskinbroderi. Jag har kanske inte visat så mycket här på bloggen, men har jobbat en hel del med det. 


Maj - som en hyllning till den stundande sommaren blev det en groda i papir mache. Detta är den sak som familjen verkligen hatar och vill få bort. Men än så länge hänger den kvar. 


Juni - ah - äntligen, äntligen är var sommaren här (gud så avlägsen den känns nu!!!) Det blev ett kortvarigt konstverk av washitejp och blommor. Varken washi eller blommorna höll så länge på väggen, men det var fint så länge det varade.


Juli - mobilfodral som glassar. Fina men kan inte säga att vi använt dem särskilt mycket.
Augusti - nu blev det stenpyramider  av stenar som limmats ihop och spraymålats. De här har blivit en favorit. Jag gillar dem mer och mer för varje gång jag ser dem. De sticker upp ur snön och när jag ser dem nu längtar jag till sköna sommardagar på altanen så jag tror att jag ska förgås av sommarlängtan.


September - tårta som dekorerades enligt principen more is more


Oktober - i år har jag försökt använda mig av lite av den mängd naturmaterial som jag samlat på mig och det blev bl a shellpoetry


November - vi gjorde textiltryck av schabloner


December - inte så länge sedan så där minns ni vad som hänt. En av mina favoriter den här månaden var ringar av ull


Det är så kul att tänka sig att jag inte vet vad nästa års sammanfattningsinlägg kommer att innehålla. Jag har visserligen en hel del saker på min att-göra-pyssellista, men det är inte alltid allt blir av. En del saker kan ligga där flera år. Sedan kan det komma en oväntad raket på listan som jag bara måste göra på en gång. Det är ju hälften av det roliga, att inte veta vad man ska ta itu med härnäst. 

4 kommentarer:

 1. Så mycket fint! Ffa den maskinbroderade fågeln!! Jag är också lite insnöad på samma front, p g a dina alster och sedan jag gick en kurs i juni. Det är ju himla kul :) God fortsättning!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att jag kunde inspirera. Det är verkligen toppenroligt!

   Radera
 2. Mycket olika blir det och det utöver broderierna. Kom att tänka på, har du fått tillbaks ditt tyg där andra broderade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag ju faktiskt fått. Redan tidigt i höstas och jag har tänkt visa den men det har inte blivit av. Får ta mig i kragen...

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!