tisdag 13 december 2016

Guldbagge i super sculpey


Mitt andra super scupley-inlägg är även det inspirerat av ett Monthly makers pärlinlägg - Alicia Sieverts guldbagge i pärlor. Fast min är i lera. Även den här lerskulpturen blev bränd i ugnen men med lite nagellack funkade det. Jag hade även känselspröt på den men de brändes bort för att de var så tunna.


Ringen som baggen sitter på är en fingerring som har en platta som man bara limmar fast ovandelen på. Pluppen på ryggen av baggen är ett resultat av att jag hade den i ugnen på för hög temperatur (275 grader Celsius är givetvis inte samma som 275 grader Farenheit), fast jag tycker att den, liksom pumporna, inte tog så mycket skada av hettan. Benen blev snyggare med en svart underton och pluppen på ryggen gör inte så mycket. Och att antennerna försvann gör inte så mycket och den brända lukten har vi sedan länge vädrat ut och brandvarnaren är uppsatt igen.


7 kommentarer:

 1. Hjälp vad duktig du är!! Jag är megaimpad!! Ser ju ut som en riktig skalbagge!

  SvaraRadera
 2. How nice! I love the colour! :)

  SvaraRadera
 3. Gud vad fin den är! Den ser så verklighetstrogen och skimrande ut med nagellacket också.
  Såg förresten att du blivit nominerad till årets DIY-blogg! Jättekul! Håller tummarna. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var roligt. Har inte skrivit något om det på bloggen men det kanske jag borde.

   Radera
 4. This looks like a beetle that would bring good luck. Beautiful.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 5. Otroligt läcker! Så kul att det var min brosch som inspirerade till den, för du har verkligen gjort något helt eget och annorlunda av idén. Den skimrande guldgröna färgen gör verkligen skalbaggen rättvisa! Mycket fint :)

  SvaraRadera
 6. Vilken häftig liten skapelse!! Och färgen är verkligen jättehärlig! Haha, den verkar inte ha tagit så stor skada ändå av att ha blivit välgräddad;)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!