torsdag 21 september 2017

Monthly Makers inredning


September månads tema i Monthly Makers är inredning och det presenteras av Emilia Westerström.
Suck och suck tänkte jag först men fick sedan en skjuts i rätt riktning av Katarina  med tips på en massa saker som kvalar in som inredning.


Nu blev det en make-over av en skrivbordsstol som jag tänkt göra länge för jag tycker att den var så sjukt ful (ovan). Jag har alltså sytt överdrag till den för flera år sedan och redan när jag köpte det tyget tyckte jag att det var anskrämligt men gjorde ändå klart och sydde överdrag av det fula tyget. Fråga mig inte varför. Jag gjorde mönster av en bit överbliven pappersduk som vi haft på något barnkalas någon gång. Mönstret sparade jag för jag tänkte hela tiden att jag skulle göra ett snyggare överdrag och nu - äntligen - blev det av.Jag hade höga krav på tyget. Det skulle vara kraftig bomull, inte för ljust så att fläckar syntes så lätt, inte enfärgat heller av den anledningen. Sedan fick det inte vara rött, lila, rosa, brunt, blått, grått, orange. Det är kanske enklare att räkna upp de färger som var OK - svart, vitt eller gult (om det bara var lite), grönt (om det var rätt nyans). Ja, och så skulle det vara snyggt.Sedan gick jag in på tygaffären och såg ett tyg som passade DIREKT! Hur ofta händer det? Det hände då inte förra gången jag gick in och köpte tyg till överdrag.


Sedan var det bara att rita upp mönstret, klippa och sy. Först en snabb zick-zackning av kanterna och sedan vikte jag lite snabbt och slarvigt in kanterna och sydde en kanal. Sedan var saken i princip biff - bara att trä i resår och sätta fast på stolen.Hos Emilia Westerström finns massor mer i form av inredningsinlägg gissar jag. Kolla in det!


4 kommentarer:

  1. Grafiskt, praktiskt och vansinnigt snyggt tyg! Med resår blir klädseln också tvättbar - fiffigt. Jag håller med Dig: Det var nog hög tid att klä om skrivbordsstolen!

    SvaraRadera
  2. återanvänt, miljövänligt och snyggt, kan ju inte bli bättre!

    SvaraRadera
  3. Haha, känner igen mig så väl i det där att sy stolsdynor i ett tyg som en VET är fel men ändå inte kunna låta bli. Hjärnan beter sig så konstigt ibland. Men grattis och bra jobbat till att du tog tag i det med så gott resultat!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!