lördag 31 mars 2012

Fågelbon


Idag har jag fått äran att dela dag i Pysselstaffetten med Hannas Kreativa hörna. Schema till Pysselstafetten hittar du här. Jag kommer att bygga små fågelbon till påskriset.Du behöver:
Fimo-lera
Små kvistar
Limpistol
Tång eller sax


Gör ägg av Fimoleran. Mina var knappt 2 cm stora. Baka i ugn enligt instruktionen för Fimolera.Klipp kvistarna i mindre bitar, cirka 2 cm. Kvistbitarna på bilden räcker ungefär till ett bo.Limma ihop en fyrkant av kvistbitar.


Limma på en till fyrkant, lite snett. Prova så att redet passar ägget i storlek.Sedan är det bara att bygga på tills du känner dig nöjd med boet. 


Limma en botten.
Finjustera genom att limma fast kvistar där det ser tomt ut och pilla bort alla små limsträngar när boet torkat. Låt ägget flytta in!Kläm fast fågelboet mellan två grenar i påskriset. Limma fast om det behövs. För mig räckte det att trycka mer dem i en grenklyka så satt de bra. Precis som ett riktigt fågelbo, slog det mig. Med det är det dags att skicka vidare er till nästa bidrag i Pysselstafetten som imorgon kommer från Handkraft och återbruk samt Fiffiga systrar

11 kommentarer:

 1. Så himla sött!
  Förresten har du vunnit en ask hos mig! Du kan väl mejla din adress så skickar jag den :)
  rebecca.kedborn@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Så fina! Roligt pyssel som man säkert kan utveckla i det oändliga!
  /Henrietta

  SvaraRadera
 3. Så söta:)
  Tack för du lämnade ett avtryck:)
  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Tesa

  SvaraRadera
 4. Jättesöta bon:)Kul med nått annorlunda som inte hänger i påskriset. Har en gren inne i hallen året runt där skulle ett sånt här bo passa perfekt. Tack för ett finfint tips!

  SvaraRadera
 5. Fina! Jag fastnade mest för tipset hur man bygger ett fågelbo av pinnar :)

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren på min blogg! :)

  En sån rolig idé med små bon i riset! Den måste jag testa!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!