lördag 17 mars 2012

Min stil


Jag är som folk är mest på så sätt att jag vill ha saker jag tycker är vackra hemma. Min stil är inte således inte särskilt speciell. Lite av varje kan vara vackert. Det kan vara gamla saker som varit i någon annans hem innan de kom till mig. En favorit är pinnstolen Fanett från Edsbyverken. En klassiker som är fantastiskt väl designad - perfekt sittkomfort och hög funktionalitet. På loppisar brukar jag inleda med att låta blicken göra ett Fanett-svep för jag behöver påfyllning. 
 

Ibland får det gamla vara som det är, men ofta målar jag om det. Färg är en annan av mina stil-idéer. Ju mer färg desto bättre.   Det bästa är att sätta komplementfärger tillsammans. Det tycker jag ger en härlig uppfriskande känsla. Grönt och rött, till exempel.


Ibland kan nya saker vara fina. Mattan är ny och jag föll för den eftersom den ser ut som vildvuxen mossa.  


Om jag köper möbler ofta på loppis är det inget mot porslin. Jag tror allt porslin jag har är loppisköpt. Jag gillar att återbruka saker och dra mitt lilla strå till att bromsa konsumtionen. Loppisporslin har dessutom den fördelen att det finns i en uppsjö av olika motiv. Ibland är det jag köper skapat av någon känd formgivare, ibland är det helt anonymt men snyggt i utformningen.  

 

Det här charmanta paret finns på en av mina fil-och-fling skålar. Kanske en påsktallrik med fisk, kyckling och gul-grönt färgval? Helt okänd men föll mig i smaken.  

 

9 kommentarer:

 1. Tycker också om att blanda gammalt och nytt. Älskar färger och roliga motiv. Vad mysigt du verkar ha det hemma i din Borg :)

  SvaraRadera
 2. Oväntat läckert faktiskt! Jag vill se mer!

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Att måla saker man tycker om i starka färger är min melodi. Jag hade en gång fyra fanettstolar i min ägo, undrar just vart de tog vägen... De hade jag behövt nu (har blivit med kolonilott!)

  Roligt att du gillar min tavla o mina parisbilder förresten :-) //Petronella

  SvaraRadera
 4. Färg lyfter vilket hem och dag som helst!

  SvaraRadera
 5. Vackert med alla färger - och underbara Fabett! Skulle gärna ha två till köket!

  SvaraRadera
 6. mm, jag gillar också Fanett! vi hade dem i barndomsköket (teak/svart) och nu har jag 4 vitmålade, varav 2 används och 2 är i tryggt förvar, för tillfället.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!