torsdag 15 mars 2012

Mini-marshmalllows


Hos ICA upptäckte jag dessa söta mini-marshmallows som jag inte kunde motstå. Första försöket blev kladdkaka med marshmallowstopping.


Jag provade två olika varianter. Den ena med marshmallows som jag gräddade. Det var snyggast innan ugnen. Efter ugnen miste de sin fräschör och färg, vilket väl inte var oväntat. Hade de inte gjort det undrar man ju vad det varit i dem. Smaken var fortfarande bra men utseendet var inte lika lockande. 


På den andra gjorde jag en glasyr och lade marshmallowsen som dekoration i den efter gräddningen. Bättre både i smak och utseende. Jag gjorde ett helt berg av de små plupparna på kakan.


Nästa gång tror jag att jag provar att blanda dem i något kallt, t ex parfait eller  på glass för det här var definitivt något som måste provas igen. 

6 kommentarer:

 1. Jag såg också dem häromdagen, de var väldigt söta! Tyvärr äter jag inte marshmallows själv eftersom jag undviker gelatin, så jag köpte dem inte. Nån borde uppfinna gelatinfritt skumgodis, för marshmallows är ju gott!

  SvaraRadera
 2. Varmt välkommen till Knorkan.se ♥ Presenter och heminredning för det lantliga hemmet.

  SvaraRadera
 3. Gillar också de här, så otroligt fina - och goda! Vill man lyxa till det lite på helgen är det gott att strö några över latten, eller såklart i varm choklad, mums!!

  SvaraRadera
 4. Skoj att testa lite nytt ibland..måste medge att den andra varianten såg smarrigare ut.. ;) hihi..

  SV: Skoj att du gillade mina grytlappar och hjärtan. Jodå det går rätt fort då man virkar med mattrasor..fästa och dona sen tar väl lite mer tid i anspråk dock.. =)

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder! Jag blir dösugen på att äta kladdisar med marshmallows! :)

  SvaraRadera
 6. Dessa MÅSTE jag köpa till påsken! Attans nu blev jag riktigt godissugen. :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!