.

söndag 29 juli 2012

Less is more

Pioner har alltid varit mina favoritblommor men några söta stenpartiväxter fick mig att inse att less faktiskt kan vara more ibland.fredag 27 juli 2012

Fyndat

Härlig regnbåge av tvättställ! Det gröna underbart och hade gärna fått följa med hem om vi varit i renoveringstagen.

Ugglan är välkommen när som helst. Hon följde med oss hem.

onsdag 25 juli 2012

Äntligen blåbär

Så blev då äntligen blåbärsplockningen av. Som synes hade jag små hjälpredor.


söndag 22 juli 2012

Fotoutmaning Tillsammans

Tillsammans är temat i Edith och jags fotoutmaning idag. Surfa hit för fler bilder på temat.

lördag 21 juli 2012

En dag i skuggan

Idag blev det äntligen en dag i skuggan under parasollet. Gjorde inget alls. Bärplockaren tittade förväntansfullt på mig men det blev inget vettigt gjort idag. Duktyngder av vita stenar. Önskar jag kunde säga att jag gjort dem själv, men icke.

torsdag 19 juli 2012

Dina öron är som snäckor


"Dina ögon är som stjärnor, din hals är som en svans och dina öron är som snäckor". Så hette det i äldre tiders litteratur när man beskrev en vacker kvinna. Kanske lika väl att snäcköronen försvunnit ur språket.

Kom hem en dag och möttes av snäckor på en tråd, lite som smultron på ett strå. Ett av barnen hade varit framme med limpistolen. Fint. Vill gärna göra något mer av detta. En dag kommer jag på vad. Jag kanske bara limmar upp det på en pannå.

Titta in till HHJaJas sommarutmaning för att se fler strandfynd och andra fiffiga saker.tisdag 17 juli 2012

Present


Presentkort är underbara. Istället för att få en present man halv-gillar får man välja något man hel-gillar själv.


Det blev endast dryckesvaror. Fransk lemonad med smak av mandarin. Köpt lika mycket för flaskan som för smaken.

Lyx-lyxigt te. 200 kr hektot. Det hade jag aldrig köpt om jag inte haft presentkortet. Var det lika gott som dyrt? Det var gott. En ovanligt len smak. Skulle jag köpa det igen? Nej, jag är nog för lutheransk för att betala så mycket för ett te. En gång får räcka. Priset uppvägs inte av smaken. Hur stor skillnad kan det egentligen vara på olika teer? Men jag har kanske inte den gourmetpalat som krävs för att uppskatta det.

fredag 13 juli 2012

Planetmattan


Matta i form av en egen planet. Denna matta var oemotståndlig när jag såg den i ett skyltfönster. Dyr men har inte ångrat den ett ögonblick. Tycker den är för härlig och påminner om Le petit prince.


Ingen av blommorna finns med två gånger. Ja, kanske i samma form men inte så att både form och färg är lika. Otaliga gånger har jag funderat på vilken som är finast. Och vinnaren är..


Den rosa "rödasolhatten". Denna gång. Nästa gång blir det en annan som är favoriten.

tisdag 10 juli 2012

Amigurumis

Har upptäckt amigurumis. Det blev liksom ett tomt hål när den virkade filten blev klar. Jag har gradvis närmat mig fenomenet amigurumis, eftersom jag varit orolig för att det lätt skulle kunna bli beroendeframkallande. Nu är den första klar. En modest astronaut. Den blev ju bra. Vilken ska man fortsätta med nu då? Suget efter en till börjar smyga sig på. Var ska det sluta?


Titta in till Husmorsskolans symöte för att se vad andra håller på med. 

söndag 8 juli 2012

Regn hos mig

Visserligen kan sommarregn vara uppfriskande och härliga på sitt sätt, men nu är det dags för lite av den där stekande hettan som gör att man verkligen längtar efter en regnurladdning. Dags för lite otvetydigt badväder. Inte så där att man funderar på om det är dags att hoppa i, utan så att man inte mäktar med att stå kvar på land.

fredag 6 juli 2012

sandtavlor


HHJaJas juliutmaning innehöll "strandfynd". Det bara måste man ju haka på. Den här gången gjorde vi tavlor av våra fynd. Basen är gips och sedan fyllde vi på med strandfynd och sand. Jag gjorde fågelfötter av ståltråd som fick spatsera över tavlan. 


Barnen gjorde mindre tavlor fyllda med fynd. Till de mindre tavlorna klippte vi av Bravo juiceförpackningar och använde som gjutformar. Kul barnpyssel men väl färdiga bör de nog vila i stillhet eftersom de sandar av sig vid beröring.

onsdag 4 juli 2012

Lapptäcke med hjärtan


Det rosa lapptäcket är klart. Det har ju legat ett tag utan att något hänt. Jag hade velat ha fler hjärtrutor men inte ville sy fler eftersom jag upplevde hjärtformen lite svårsydd. Efter lite funderande hittade jag en annan lösning. Det är alltid svårt att köpa nya tyger till ett redan påbörjat projekt. Det gäller att hitta samma nyanser, vilket inte alltid är helt lätt. Detta är mitt bidrag till Husmorsskolans symöte. Se vad andra har gjort här.
söndag 1 juli 2012

Dags för en ny trotjänare


En gammal trotjänare går i graven. Detta fyrkantiga fat köptes på loppis för länge sedan men har verkligen varit en trotjänare. Dess fyrkantiga form har varit långt mer användbar än jag någonsin kunde tro. Passar bra för allehanda uppläggningar, allt från grönsaker på rad till kakor. För- varm- och efterrätter har trängts här men nu är det slut med det. Dags att vila, tyckte fatet och gick i kras.


Nu har jag fått ett nytt "mission" för mina loppisbesök. Loppis blir extra kul när man har ett specifikt mål i sikte. Man känner att man måste börja jakten nu. Genast. Inget ont som inte för något gott med sig. 

Tackkort


Har länge velat prova att sy fast tyg på papper. Har sett det lite här och var och fick nu bra tillfälle till det eftersom man gärna vill skicka ut tackkort till de som gav finfina gåvor till dopbarnet. Oväntad känsla att sy i papper. Jag sydde sakta, sakta, som om det var första gången jag satt vid en symaskin. Följde noga varje stygn med blicken - håller pappret för att fästa? Blev nöjd med resultatet. Detta var ett roligt pyssel. Man får hejda sig så man inte syr upp hela pappersförrådet av bara farten. Perfekt användning för spillbitar av tyg.