.

fredag 28 april 2017

Nytt tre-i-rad spel med getingar och nyckelpigor


Vi fortsätter att beta av förrådet av stenar och snäckor så att vi är redo för att plocka hem nytt till sommaren. Här blev det stenar till tre-i-rad spel. Tre getingar och tre nyckelpigor och självhäftande ögon. I fjol spelade vi grymt mycket tre-i-rad med barbapapporna. Så mycket att några blev lite skamfilade - ett öga sprack, ett annat lossnade. Men nu är vi redo igen med dessa skönheter, målade av min dotter. Det som är så himla kul med spelet är att barn kan utklassa vuxna och att i princip vem som helst kan vinna.


onsdag 26 april 2017

Träd i husbokhylla


Min senaste skapelse är en rot som ser ut som ett litet träd. Istället för att ha ett träd utanför huset blev det ett träd i ett litet hus inne i vårt hus. Det lilla huset är en minibokhylla som jag snickrade till för något år sedan men som fått vara i källaren på sistone. 


På nära håll ser man rot lite slafsig ut men jag gillar den ändå. Den får stå ett tag men om jag känner mig själv rätt är den snart utkastad i naturen igen.

söndag 23 april 2017

Blomkronor


Tidigare i vinter kände jag att jag behövde liva upp mina fönster lite och det blev blomsterkronor av ståltråd och glaspärlor.


De är så himla fina när ljuset skiner igenom glaspärlorna. Försökte fånga det på bild, men ni får ta mig på orden istället.
Även pärl-pärlor fick vara med på en krona. Världens enklaste sätt att liva upp sina blommor lite.


torsdag 20 april 2017

Monthly Makers: djur


Monthly Makers tema den här månaden presenteras av Mikaela Puranen och temat är djur och det är alltid kul när man vet direkt vad man ska hugga in i. Efter min papir mache groda (hatad av alla utom av mig) tänkte jag att jag ville prova materialet lite mer. Det här projektet tar en hel del tid i anspråk så jag satte igång direkt för att hinna klart innan deadline.


Temat passade perfekt så här i påsktid när man ändå har en del fjädrar. Till det här projektet behövde jag i och för sig fylla på med fler fjädrar men i påsktider är det rätt fördelaktigt pris på fjädrar.

Förutom fjädrarna är materialet väldigt billigt och man får tillfälle att återbruka lite skräp.

Jag använde kartong, hushållspapper, målartejp, hemkokt tapetklister, färg, ögon och fjädrar. Projektet tog några dagar för det tog ett tag att torka mellan varven.


En kort beskrivning av processen: jag gjorde en stomme av hushållspappersrullar och kartong för att få den form jag ville ha. Jag tejpade ihop den med målartejp. Sedan kokade jag tapetklister av 4 dl vatten, ½ dl socker och 1 ½ msk potatismjöl. Man blandar allt och värmer i kastrull tills den första bubblan kommer och tar då snabbt av blandningen från värmen. Låt svalna.För att forma svanen exakt som jag ville ha den blötte jag bitar av rivet hushållspapper i tapetklister och applicerade på pappstommen. Ta inte för tjocka lager utan låt torka ordentligt mellan varven. Jag lät den torka två dagar innan jag lade på nästa varv. Till slut hade jag den form jag ville. Eftersom jag skulle sätta på fjädrar gjorde det ingenting om den var lite ojämn. När jag var klar målade jag den. Där jag skulle ha fjädrar målade jag den vit.


 Fjädrarna limmade jag upp med mer snabbtorkande lim. Jag satte en liten klutt i änden på fjädrarna och tryckte fast dem. En del fick jag klippa till för att de var för långa. Det var väldigt kladdigt - små, små dun från fjädrarna överallt i luften och näsan och överallt och lim på fingrarna  Det var definitivt den tristaste och jobbigaste biten. Till slut klippte jag till basen som jag gjort rätt stor från början så att den passade i en ram jag hade.


Min observante syster påpekade genast att svanen saknade huvud och att min svan visserligen var fin men påminde om en orm med näbb. När jag jämförde med ett foto såg jag att hon hade helt rätt, men jag är ändå väldigt nöjd med min ormsvan. Nu ska det bli kul att se vad ni andra har skapat för djur! Se alla inlägg hos Mikaela.onsdag 19 april 2017

Färgglada barndomsminnen


Nu har jag slagit till igen på Tradera. Stig Lindbergs mönster Blues finns på både skålar och fat av ornamin. Jag har hört sägas att de designades för matförvaring på sjukhus, faten skulle läggas ovanpå skålarna som lock och sedan kunde man ta av dem och så blev det en liten bricka till skålen. Jag vet inte om det stämmer, men jag kan tänka mig att det livade upp sjukhusmiljön om det stämmer.

Det här mönstret är dessutom ett barndomsminne eftersom min mamma alltid serverade (och fortfarande serverar) mellanmål på Blues. De har hållit förvånansvärt bra i 40 års maskindiskande. De skålar som jag klickat hem nu hoppas jag ska överleva till mina barnbarn.


Ett annat barndomsminne är IRA-burken som vi alltid hade pärlor i när jag var liten. Jag bara ääälskar mönstret och färgerna på den! 


En annan favorit är den här brickan som också sätter igång lycko-vibbar hos mig på grund av de klara färgerna. 

måndag 17 april 2017

Comedia, ett fynd?


Här är mitt senaste Traderafynd, Comedia. Det var egentligen inte ett fynd, för den var inte billig och jag vet inte vad jag ska ha i den heller så det var nog mer ett impulsköp eller ett ha-begär som blev oemotståndligt.Jag tror inte att Comedia har så stor chans att bli en klassiker hemma hos oss som kannan Thebe...


... eller som den lilla skålen Tribun. Gillar verkligen när formerna är enkla men ändå lite sneda. Tänk så mycket en liten böjd linje kan göra för intrycket istället för en helt rak.fredag 14 april 2017

Påskägg med nagellack

Sa jag inga fler ägg här på bloggen? Ja, det gjorde jag nog, men det är klart att man måste dekorera lite riktiga ägg också. I år blev det nagellack som vi droppade i vatten och sedan fångade vi upp färgen på äggen. Ett lätt sätt att färga äggen, men lite kladdigt. Man får också låta det torka ordentligt innan man gör baksidan för oftast lyckades vi inte få upp så mycket färg att det täckte även den. Det snyggaste med de här äggen tycker jag är att titta på dem allihopa. Ett och ett kan de ibland se lite kladdigt ut.

Önskar er alla en glad påsk! 
tisdag 11 april 2017

Påskkycklingar


Nu är ju inte påsken komplett utan kycklingar och det sista jag kom på att göra med mina frigolitägg var just påskkycklingar, modell broiler. Jag målade äggen gula och limmade upp stjärtfjädrar. Sedan hade jag lite överblivet påskpynt i form av näbbar och fötter som passade utmärkt till detta. Ögonen är målade med penna.


Nu är jag lite less på mina gigantiska ägg och tycker dessutom att jag har tillräckligt mycket påskkänsla här hemma så ni får nog inte se fler ägg här i år i alla fall.

Inl(ägg)et är sponsrat av CC Hobby.

lördag 8 april 2017

Rosa påskägg med klistermärken


Vad har jag nu gjort med alla mina påskägg? Jo, de hänger lite här och var hemma i väntan på påsken. När jag tittade på mina rosa band med ägg insåg jag att man kunde göra fler saker med dem. Jag tog bort alla nålar och grävde fram några överblivna klistermärken som jag klistrade upp. De blåa är reklam för filmen Troll och blev sådär, men mina rosa ägg med guldstjärnor gillar jag! Undrar bara hur de håller när de hänger ute, för jag tänkte mig att hänga ut alla mina ägg i trädgården.


Inlägget görs i samarbete med CC Hobby.

fredag 7 april 2017

Rosa påskägg med band


Ju mer jag jobbar med mina frigolitägg, desto fler möjligheter uppenbarar sig. Äggen kommer från CC Hobby och här har jag målat dem med hobbyfärg. Sedan började det roliga - att dekorera dem!

Vi använde bandstumpar, några blommar jag broderat för något år sedan och bollfrans. Vi satte fast dekorationerna med knappnålar istället för att limma upp det och provade en massa olika variationer, tog bort det och provade sedan nytt. Min favorit var nog den rosa ovan med rosa zickzackband på. Därför fick den vara med på de flesta foton också.


CC Hobby sponsrar detta inlägg.

onsdag 5 april 2017

Påskägg med tyg och silkespapperDel två i min ägg-serie innefattar ägg som jag gjort med tapetklister. Äggen är av frigolit och kommer från CC hobby. Här har vi virat silkespapper runt och sedan strösslat över glitter. Väldigt enkelt och jag blev nöjd med resultatet, även om vissa här hemma ojade sig över att det var glitter överallt efteråt, trots att jag gått två varv med dammsugaren.Vi provade även att använda tygrester, men jag tyckte inte att dessa blev lika fina. Dessutom blev tyget lite tjockt på sina ställen. Men visst, det funkade, och kanske behöver man bättre matchade tyg för att bli riktigt  nöjd över resultatet. 


Äggen såg ut som jag förställer mig dinosaurieägg och den Halloweenkrans jag gjorde tidigare fick nu agera fågelbo för mina dinoägg. Det funkade rätt bra när jag tog bilderna men jag har svårt att se var jag skulle ha plats med detta hemma. Kanske skulle man plantera ut det i trädgården, lite halvt undangömt, och vänta på att kvarterets barn upptäcker dem?

Inlägget görs i samarbete med CC Hobby.