.

lördag 29 juli 2017

Brunbjörn blir isbjörnI min stuga (fd mina föräldrars stuga) står en träbjörn som varit med sedan jag var liten. Han är lite ärrad av tidens tand så tillvida att han blivit helt blekt på ena sidan. Lite för mycket tid i solen, kanske, herr Björn? På bilden nedan har han fått häftmassa över ögonen för att skydda dem för sprayfärgen.Herr Björn behövde en rejäl make over. Först blev han en isbjörn. Sedan blev han sommarbjörn med blommor i sin päls. Sprayfärg och decoupage är min nya favoritsysselsättning. Letar febrilt hemma efter fler saker att kasta mig över med sprayburk och pensel.

Om herr Björn blev nöjd med sin nya look? Mycket.

Decoupagelacket kommer från CC Hobby.

onsdag 26 juli 2017

Fler tre -i-rad spel


Jag kanske inte har visat alla tre-i-rad spel som jag gjort? Här är en variant med ugglor som är gjorda av decoupage och servetter.En av de rosa har vi tyvärr tappat bort så det är bara två kvar.
Mellan spelen förvarar vi dem i snäckor. När det är dags att spela tar vi bara ett papper och gör nio rutor på det. 


söndag 23 juli 2017

Ugglor av stenar

 Jag har ju samlat på mig en hel del stenar och snäckor och ibland kommer jag på vad jag ska göra av dem. Då är det bra att ha några stenar i lager. Den här gången blev det några sovande små ugglor.torsdag 20 juli 2017

Godismandalas Monthly Makers


Månadens Monthly Makers tema är att skapa något man aldrig gjort tidigare. Julia är värd för månaden och du hittar beskrivningen av temat här


Jag har tillsammans med barnen gjort godismandalas eftersom jag aldrig skapat något med godis tidigare. Jag har sett godismandalas på andra bloggar och tänkt att det verkar roligt. Det var inte bara roligt, det var superroligt! 


Jag hade köpt godis av olika sorter och det blev otroligt många olika mandalas! Se bara nedan. Åt vi något på vägen? Ja, lite men inte så mycket. Man blev rätt mätt bara av att se på dem och skapa. Efteråt åt vi förstås, men inte så där vansinnigt mycket. Bitarna kommer att räcka i många dagar och lite äcklad blev man ju av att godiset var så tummat.måndag 17 juli 2017

Ett rådjur i skogsbrynet


Jag såg ett rådjur i de tidiga morgontimmarna idag. Hon låg och vilade sig i gräset.


Mitt senaste loppisfynd är alltså ett rådjur som var vit med krackelerat mönster. Inte snyggt. Lite sprayfärg och så såg hon helt annorlunda ut. Tyvärr lade jag henne på en tidning när jag sprayade och en tidningssida blåste upp och fastnade i den våta färgen i ansiktet så det blev en liten skönhetsblessyr i ansiktet.


Jag försökte placera henne i mellandotterns rosa rum, men hon fick inte stanna kvar där. Jag tror det blir stugan för henne, för jag har inte heller någon bra plats för henne.

fredag 14 juli 2017

Svartvit virkad matta


Ja, det förstod ni kanske, att det skulle bli en matta till. När jag väl hade klippt upp plaggen kom jag inte på något annat användningsområde än att virka en matta till. Kalla mig enkelspårig... Svart-grå och vit blev det den här gången. Som ni kan se var sista varvet av ett tyg som var lite väl fransigt, men det får duga. Eller så väntar jag tills nästa par svarta tights är slut och bättrar på kanten lite. Men nu MÅSTE det vara slut med trasmattor.

tisdag 11 juli 2017

Virkade mattor i vinterSommaren är matt-trase-klippnings-tider eftersom det medför en hel del nedskräpning när man klipper sönder kläderna. Nu hade jag ju tänkt mig att det inte skulle bli fler mattor så vi tar en liten tillbakablick på de mattor som blivit gjorda under året. Mycket för att jag själv ska inse att jag faktiskt inte behöver fler mattor. De här skönheterna har blivit till av våra urvuxna kläder i vinter.

lördag 8 juli 2017

Färgat linneMin dotter har egenhändigt gjort ett sommarlinne med resterna av spraybatiken hon köpte till projekt väggbonad


Det är lite stänk och jag tycker det blev vädligt fint med stänket. 


Sedan har hon klippt hål på axelbanden.


Och till sist målat fållen. Det är så roligt när barnen får prova sina skapande vingar och känna att de gjort något alldeles själv *stolt mamma*

onsdag 5 juli 2017

Små trähus


När det är sommar är det alltid lika kul att få jobba lite i trä tycker jag. Det är så enkelt med allt sågspån som bara försvinner ner i gräsmattan eller genom altanspringorna och inte behöver dammsugas upp. Den här gången blev det några trähus.  


Jag är själv grymt missnöjd med färgerna. Jag använde akrylfärg och blandade ut det med vitt för att få en ljusare färg, men så här i efterhand tycker jag att jag borde satt i mycket mer vitt för att få den look jag eftersträvade. Dessutom blev färgen alldeles för tjock så att man ser penseldragen för tydligt.


Mina hus fick olika mönster på fram- och baksida. Lite trappor, dörrar och fönster blev det. Jag har velat prova att sandpappra fram en sliten look och det här var mitt första försök. Det är lagom att prova en ny teknik på ett så här litet projekt. Jag målade husen svarta, lät torka och målade sedan på med den ljusare färgen. Sedan sandpapprade jag fram svärtan på lite olika ställen. Detaljerna är ritade med permanent tuschpenna.

För en gångs skull har jag lyckats få till en steg-för-steg beskrivning. 


1. Man tar en planka. 


2. Kläm fast den i ett skruvstäd.


3. Såga av en bit.


4. Kläm fast biten i skruvstädet.


5. Såga av ett hörn till tak. 


6. Såga av andra hörnet. Färdigt. Slipa av ojämnheter där du sågat. Måla. 

Det var nu inte världens svåraste sak att lista ut även utan beskrivning, men känns bra att lyckats ha åstadkommit en av mina extremt sällsynta beskrivningar även om jag inte fick med målningen i beskrivningen. Den gjorde jag en annan dag och då hade jag både glömt att fota under processen och ledsnat på det. Kanske ett mål till nästa gång?