.

söndag 29 oktober 2017

Nya pärlplattorDenna regniga höst har det blivit några nya pärlplattor tillverkade. Alla på temat Pokemon. Överst är en, jag vet inte vad, men en gigantisk Pokemon som krävde att man lade ihop fyra pärlplattor. Jag är imponerad av lillebrors uthållighet. 


Det här är kanske inte Pokemon, det måste väl ändå vara Mario, tänker jag?


Men här är det ändå en Poke-boll. Det är jag säker på, även om min erfarenhet av Pokemon endast sträcker sig till att ha sett rätt några avsnitt på Netflix av serien och där fanns det inte en enda Poke-boll. Alltså det är som sällskap till lillebror jag har sett dem, ifall någon skulle undra.

torsdag 26 oktober 2017

Liten mus av toarulleEtt av barnen kom hem med en söt liten mus gjord av strimlade toarullar idag. Jag gillar särskilt svansen och de små framtassarna. Vet inte om denna teknik har något namn? Kul att veta vad det blivit av de mängder av tomma toarullar som vi burit till fritids.


 Lilla musen kunde stå upp också!

måndag 23 oktober 2017

Armband av ull


Jag har fått fler ullgarnsrester och det räckte precis till att virka några små pluppar som jag sedan maskintovade. Dels blev de lite kompaktare och dels behövde jag inte anstränga mig så mycket med att fästa trådarna, även om jag fäste dem lite så där halvhjärtat. Vad kan man nu ha dessa pluppar till?


Jag gjorde armband av mina genom att trä upp dem på tunt gummiband. 


Billigt, enkelt, snabbt har jag nu utökat mitt annars så torftiga armbandsförråd med lite nytt. Det blev lagom med sex pluppar på armbandet - tre små och tre stora. Nu ska jag bara få två till så att jag får ett rosa armband också. 


fredag 20 oktober 2017

Ullbollar del två


För ett tag sedan gjorde jag ullbollar av ullgarnsrester. De blev lite ojämna efter första varvet i maskin och kan ses här. Jag tror inte att jag visat hur det blev när jag körde dem ett till varv i tvättmaskinen, med lite extra ull på de djupaste skårorna och sedna blev de toppenfina! Jag har ännu de flesta kvar och en vacker dag räknar jag med att jag hittar det prefekta användningsområdet för dem.

Ullbollar är ett bra sätt att använda ullrester, tycker jag, även om jag ännu inte vet vad jag ska ha dem till.

tisdag 17 oktober 2017

Kaktus av sten


Jag har ju en mängs snäckor och stenar hemma och ibland kommer jag på nya sätt att använda dem. Det senaste tillskottet är stenar målade som kaktusar. Nu hittade jag några  plastblommor som jag skulle slänga och limmade fast dem på baksidan av ett par kaktusar. Kaktusar kan ju faktiskt blomma. I botten av krukan fyllde jag upp med stenar och själva jorden är barkbitar som lillebror lämpligt nog hade i sin ryggsäck. Jag hade rensat den och plockat ut barkbitarna och sedan har de legat i hallen ett par dagar för man fick tydligen inte slänga dessa skatter. Och så plötsligt kom de till användning. Han blev så nöjd med arrangemanget att han ville ha det i sitt rum. För att skapa den rätta stämningen har jag sett att han sedan lagt på en plastödla på krukkanten.


måndag 9 oktober 2017

Vävt bandVad har hänt sedan senast? En hel del men jag märker att det är lite motigt att ladda ner bilder från mobilen och sedan ladda upp dem på bloggen. Jag har sett att det finns en app för blogger men jag gillar inte riktigt att jobba i den. Tyckte den var krånglig på något sätt när jag provade den senast. Jag kanske får omvärdera den för att få ut lite inlägg.


Här är i alla fall ett vävt band som blev avsevärt bättre än mitt första försök som jag inte ens ids lägga in länk till eftersom det blev så fult.

Sedan har ni väl sett att temat för Montly Makers kommit ut? Foto är ämnet. Jag har just fått min macromobil-lins och vill gärna prova den. Så nu fick ni en rätt bra idé om vad det kommer att bli för mig den här månaden.

måndag 2 oktober 2017

Smoothie bowl


Det är så kul när barnen blir större och kan ordna sina egna mellanmål och det inte bara blir bananer. I helgen blev det en smoothie bowl med blåbär, kokos och kiwi. Mums!