.

torsdag 27 februari 2014

Vår?


Välkommen vår! Det verkar som att du inte är så långt borta! Vänd inte om utan kom närmare, närmare.


tisdag 25 februari 2014

Förvaring av vaxduk


Jag kom på att jag alldeles glömt bort att visa mina vaxdukskorgar som jag sydde innan jag tog mig an den fula mattan (som jag inte tänker länka till). Som synes är råmaterialet, mattrasor, i den vänstra korgen och det färdigprocessade materialet i den andra. För att få sidorna att stå upp har jag klippt till och lagt in bordsunderlägg från Dollar store. Jag har likt professor Balthazar funderat och funderat vad jag skulle använda för att få lite mer stadga i kanterna och så kom jag på det! Bordsunderlägg! Det är lätt att klippa i och ger bra med stadga.

Detta är mitt bidrag till Husmorsskolans symöte.

söndag 23 februari 2014

Bloggutmaning "I mina händer" - sjätte söndagenDen här veckan har jag sysselsatt mig med efterarbetet efter målningen. Jag har målat hallen gul och tog ner allt på väggarna i och med det. Nu har det varit dags att sätta upp saker igen. Jag kan varmt rekommendera svart hammarlack för den som vill måla något blanksvart. Jag köpte min på Biltema. Enkel att måla med och ger en fin blank yta. Nackdelen är att det stinker eftersom färgen är en lackfärg. Som tur är har vi en källare där man kan isolera målade alster tills de inte luktar mer.


Några tavelramar fick sig en make-over. Jag gjorde även en egen anslagstavla genom att skära till en gammal anslagstavla och fästa den i en ram. Jag målade allt svart.Men nu är det dags att se vad ni har haft för er. Visa det du gjort med dina händer denna vecka genom att länka med en bild till ditt inlägg.


lördag 22 februari 2014

Fototriss - spår


"Spår" är temat för dagens fototriss. Jag tänkte direkt på en sådan där magisk dag i slutet av sommaren då solen inte sken med det fortfarande var varmt i luften och vi gjorde en av sommarens sista utflykter till stranden. Minnen av sommaren blir det alltså idag. Och förhoppningar om att den kommer snart igen, sommaren. Fler "Spår" finns hos Fototriss.
fredag 21 februari 2014

En plan...När jag kom in i yngsta dotterns rum möttes jag av att hon smitt stora planer. Rubriken är "Plan" och det vore verkligen intressant att sätta sig in i vad det är hon har planerat. Kul att se så konkreta bevis på att ett liv man själv gett liv till lever sitt eget liv, ett högst obegripligt sådant ibland.


Detaljstudie av planen gjorde mig inte mycket klokare. Kanske har hon redan out-smartat mig och har planer på att ta över världen. Jag tycker det ser ut som en planet, eller är det en pizza? Jag får nöja mig med att det är kul att hon använder griffeltavlan.

(Facit: det visade sig att hon hade planerat att göra en mobil som inkluderade pärlor).

Förresten så glömmer du väl inte att det är bloggutmaningsdags på söndag. Sjätte söndagen - visa vad du jobbat med under veckan med dina händer. Välkommen att vara med! Läs mer om du klickar på bilden i marginalen.

Dagens fynd?Dagens loppisfynd är en plåtburk som jag är ambivalent till. Gillar jag den eller inte? I affären hade jag svårt att lägga ner den på grund av det förbryllande bakgrundsmotviet. Är det en man som sitter och vässar sin lie? Har han en krycka? Varför sitter han på gräset? En paus i arbetet att slå gräset i parken eller vilar han sitt ben? Varför är han med över huvudtaget? Jag tror jag funderat lite mer på detta och sedan får han åka tillbaka till affären för att bli såld till någon annan.

tisdag 18 februari 2014

Sommarväska


Nu har jag färdigställt ett projekt som varit på gång länge. Eller nästan färdigställt i alla fall. Det är en sommarväska med broderade blommor.


Det tog evigheter att fundera ut hur jag skulle sy den så att den blev vändbar med hela insidan och även locket fordrat med det gula tyget. Åtskilliga koppar te och en massa huvudkliande senare lyckades jag klura ut det.


Klarade det rynkfritt och en axelrem gick i flygande fläng att knåpa ihop.Sedan gällde det bara att välja knappar. Bi, kanin, fjäril?


Så återstår också att sy fast de virkade och stärkta blommorna som jag har en hel uppsjö av.


Väskan är således i princip klar. Jag har inte sytt fast knapp eller de virkade blommorna, men så gott som klar är den i alla fall.Precis som förra veckan är detta mitt bidrag till utmaningen "Någonting sytt" på Kolossalt pyssligt. Samtidigt är det mitt bidrag till Husmorsskolans symöte.

söndag 16 februari 2014

Bloggutmaning "I mina händer" - femte söndagen


Ljusare tider! Det känns som att våren närmar sig. För att fira detta har jag hängt upp min nya vår-lampa. Originalet såg jag hos Kinoko och har suktat efter den ända sedan dess. Under vinterns mörka kvällar grodde denna idé i mig och till slut skred jag till handling. I veckan blev den så klar!


Ett tunt glittertyg (de finns säkert många som vet vad denna typ av tyg heter - jag är inte en av dem) tråcklades fast vid stommen och för att dölja den fula nederkanten sydde jag fast en liten blomsterkrans längst ner och överst. Grått


Grått är temat i dagens Fototriss. Bidrar med lite gråa bilder från en promenad. Grått kan ju vara så vackert i all sin enkelhet. 

fredag 14 februari 2014

Hjärtan på vantarIdag kommer ett litet tips på hur du kan förgylla vardagen - ett litet hjärta sytt på tummarna till dina vantar. 


Inte mycket behövs - nål, tråd, tyg som inte fransar sig. Filt funkar bra men jag tog fleece, vilket också funkade mycket bra.


Klipp ut ett hjärta. Klyv det.


Sy fast på tummarna med langettstygn.


Sedan är det fritt fram att lovebomba din omgivning! Ha en fin alla hjärtans dag.

onsdag 12 februari 2014

På mina väggar


Hos Tatjanis är temat idag "På mina väggar", något som passar mycket bra sedan jag förra veckan lät hallväggen bli gul. Alltid lika kul att måla första varvet och se skillnaden. Efterföljande varv är sällan roliga, förstås. Men nu är det klart (fyra varv tog det eftersom knallgult har dålig täckförmåga).


Färgen ser olika ut i olika ljus. Här, i kontrast till det vinterblåa ser den ut att vara mörkare gul.


Renhornet som haft en rätt undanskymd plats får nu ett mer framträdande ställe. Nu återstår endast det roligaste - att se vad mer som ska upp på väggarna. Vill du se fler väggar? Klicka dig vidare till Tatjanis!


tisdag 11 februari 2014

Sydd elefant


Jag har länge velat prova att sy en tygelefant efter ett mönster jag  hittat här, men det har inte blivit av förrän nu.Jag fick sällskap av lillebror som var mycket nyfiken på symaskinen. Han hade Bandis från Byggare Bob med sig.


Inspektion av resultatet. Han gillade den även öron- och ögonlös.


Ibland blir jag lite nervös inför att göra ögon. Otaliga äro de gånger där ögat blivit fel i placering eller i form och figuren fått ett läskigt ondskefullt drag. Denna gång fick jag till det helt rätt, tycker jag själv. Tänkte göra ögonfransar men vågade inte utmana ödet.


Detta är mitt bidrag till utmaningen "Någonting sytt" på Kolossalt pyssligt. Samtidigt är det mitt bidrag till Husmorsskolans symöte.

söndag 9 februari 2014

Bloggutmaning "I mina händer"- fjärde söndagen


Idag blev det minipyssel igen. Jag är normalt sett inte så mycket för småpill och precisionsarbeten men nu har jag nog snöat in på det lite grann. Gröp ur en gammal glödlampa och fyll den med nytt innehåll. Det här är faktiskt tredje glödlampan jag försöker mig på. Svårigheten har legat i att få ut innandömet. Första gången var mynningen för liten. Fast nej, det kan den ju inte har varit. Innehållet måste ju gått in i den vid tillverkningen. Eller? 
Dags för er att visa vad som hänt i era händer. Ser fram emot det mycket!Länken är öppen hela söndagen. Hoppas ni är redo - nu kör vi!
lördag 8 februari 2014

Present i min smak!


Igår trillade det här kryddstället ner i brevlådan. En present från syster. Precis i min smak! Tusen tack! 


Spännande att välja vem som skulle stå på vad, även om förslag fanns på förpackningen. Kamelens röda ökensand är chili, hjorten på svartpeppar (blev favoriten), kaninen sitter på oregano och isbjörnen är en salt typ som ser ut att stå i snöstorm. 

Imorgon är det dags för bloggutmaning I mina händer igen. Dags att inspirera och räkna ner mot våren! Vill du hoppa in i utmaningen nu går det utmärkt. Visa vad som hänt i dina händer och lägg till bilden "I mina händer" på din blogg. 


fredag 7 februari 2014

Loppisfynd som inte fyndades


Under julen fanns det ju någon enstaka dag som inte var röd då second handbutikerna var öppna. På en av dessa hittade jag en underbar lampskärm i kopparimitation. Vet inte vad den var gjord av men materialet var rätt styvt. Typ tjock plast-metall-papper. På bilden är det något underlägg som bullar ut under det i aprikos, men själva lampskärmen är rak i underkant. Först kände jag mig underligt lyckligt lottad då jag såg den, men sedan kände jag att den inte var helt rätt ändå. Visserligen, för 80 kronor hade jag kunnat använda den ett tag och sedan återbörda den till loppis, men det kändes ändå inte helt rätt. Jag kunde inte se den rätta platsen för den hos oss.


Jag hittade även denna underbara visp i riktigt gedigen plast, alltså tjock och stabil med bra rulle i veven, den rullade väloljad på utan att haka upp sig det minsta. Först tänkte jag slå till på direkten men sedan besinnade jag mig. Den äkta mannen stod bakom nacken och uttryckte (i ord eller tanke, inte helt klart) "Behöver du verkligen den här vispen?" "Kommer du att använda den?" Det var som om den lilla djävul och ängel man ibland föreställer sig på vardera axel personifierades i form av mannen. Det är heller inte första gången det händer, när jag tänker efter. Om han var djävulen eller ängeln låter jag vara osagt.

Därmed blev det som kunde varit årets första fynd inte fyndade alls. Är jag nöjd? Ja. Det kommer fler, riktiga fynd. Jag sparar mig till dem. Även om det grämer mig lite att jag aldrig fick veta hur lampan skulle sett ut här hemma.

Nu i helgen är det dags igen för bloggutmaningen "I mina händer". Gammal som ny hälsas välkommen att visa upp vad som hänt i era händer. Allt för att inspirera och ta oss genom vintern. Och vi är på god väg - februari redan!