.

torsdag 30 oktober 2014

Drivvedsfisk


Ytterligare ett drivvedspyssel har jag klämt fram ur drivveden från i våras. Men nu tror jag inte jag kommer på fler. Fast mer drivved finns i källaren så hittar jag något bra tips så finns det mer att ta av. Den här gången har jag använt en böjd bräda under fisken. Jag tror det var någon sorts list som hade blivit böjd av vattnet.


tisdag 28 oktober 2014

Fasterstickade sockar


Häromdagen trillade det in ett oväntat paket i brevlådan. Ett par fasterstickade sockar! Och så fina sedan! Hon håller på att sticka upp sitt restgarnslager och det resulterade i dessa superfina sockar till mig. I favoritfärgen grönt dessutom. Jag har aldrig sett modellen tidigare men de satt bra på. Tusen tack, snälla faster! (Fast det är inte min faster utan barnens).


Se fler handgjorda saker på Husmorsskolans symöte.

måndag 27 oktober 2014

Haren


Den här stenen älskar jag. Jag hittade den för några år sedan och tycker att den bär mönster av en hare mitt i språnget. Som om haren förtrollats och endast lämnats kvar i form av avtryck på en sten. Kanske utan öron då. Vet inte riktigt vad jag ska göra av den och vill inte heller slänga den. En vacker dag vet jag precis vad jag ska göra med den. Tills vidare får den ligga till sig.

lördag 25 oktober 2014

BrandbilslampaÄntligen har jag hittat en brandbil att göra en lampa av! De bilar jag sett på loppisar innan har saknat stege eller varit för små. Jag har länge varit på jakt och idag kunde jag slå till. Jag har monterat den som den kommer att se ut någon avlägsen gång i framtiden. Jag var tvungen att passa på när lillebror sov för att prova min idé. Tyvärr går det inte att göra en lampa av den redan nu eftersom han inte kan avhålla sig från att leka med den. Och det måste man ju förstå.
fredag 24 oktober 2014

Bokmärken


Idag har det skapats lite enkla bokmärken. En knapp, lite lim och gem så är det klart! Inte för att man nu behöver bokmärken till Alfons eftersom man normalt sett inte pausar mitt i den. Men ska systrarna ha bokmärken så ska självklart lillebror inte vara sämre.


tisdag 21 oktober 2014

Babytäcke beige


Tjoho! Ytterligare en baby ska födas och jag får ett tillfälle att göra ett babytäcke. De senaste tre täckena har gått i brunt och beige eftersom jag hade så mycket av dessa tyg och själv gillar mer skarpa färger. Men ju mer jag jobbat med de här desto mer har jag upptäckt att de inte är så dumma. Brunt kan vara rätt fint. Om man blandar upp det med lite färger som här.


Se fler sydda saker på Husmorsskolans symöte. 

måndag 20 oktober 2014

Tryckta grattiskort


Ja, då var det dags för ett gäng födelsedagar igen. De kommer liksom i skov. Nu har vi fyra paket som ligger på hatthyllan och inväntar den rätta dagen. Det är ingen i familjen den här gången utan barnens kompisar. Det känns skönt att ha presenterna färdiga och jag glömmer lätt var jag lagt dem när det väl är dags. Oftast är det stressigt när man ska iväg till kalas och att då börja leta presenterna är inget jag rekommenderar. Hatthyllan är alltså presentstället nummer ett nu. Den här gången har vi gjort egna grattiskort genom att skära ut motiv i linoleum (ovan). Roligt, men linoleum bjöd på lite för mycket motstånd och det var lätt att skära sig. Inget för barn. Barnen fick skära i sudd istället och det resulterade i ugglorna.lördag 18 oktober 2014

Ljusstakar av ved


Nu börjar vi ju komma in i rena högsäsongen för ljusstakar. Jag har knåpat ihop några nya för i år genom att ta vedträn och borra hål i dem. Superenkelt, eller hur? Säkert om man har en borr lika tjock som ett ljus. Har man inte det är det lite mer knepigt att få till ett jämt hål som ljuset kan stå rakt i. Men trägen vinner. Det gick till slut. Idén hittade jag här. När det gäller säkerheten ger jag inte mycket för den. Brinner ljuset ner, brinner staken ner och då brinner väl huset ner. Det gäller att passa dem men så är det ju alltid med ljus.onsdag 15 oktober 2014

Drivvedsbåtar


Lite sommar kan man allt behålla. Ytterligare ett pyssel utifrån den drivved jag plockade upp i våras. Denna gång blev det båtar. Tar man tjock färg och torr pensel blir målningen så där bitvis täckande. Särskilt om underlaget är lite ojämnt. Idén till båtarna hittade jag här.måndag 13 oktober 2014

Tårtfat


Dags att delta i Lopplisas UFO-cyberjunta. Ett UFO är ju som ni vet, ett unfinished object, något som det finns gott om här. Det här är ett som har legat ett bra tag men som nu blev slutfört. Det var ett bra tag sedan som min dotter köpte ett glas och en tallrik på loppis, noga utvalt just för detta ändamål. Sedan lovade jag att spraya dem vita och limma ihop dem men det har tagit sin lilla tid. Mycket för att min erfarenhet av sprayfärg varit så dålig innan. Det verkar ju vara så lätt att spraymåla men för mig har det sprutat klumpar, blivit rinnigt och inte täckt bra nog. Den här gången gjorde jag exakt som det stod på burken och lade till en extra stor portion tålamod för min dotters skull, eftersom hon lagt ner sådan omsorg på att välja. Och äntligen lyckades jag med spraymålningen! Tallriken hade ett motiv på ovansidan som det inte syns ett spår av nu. Hon blev nöjd och  ni vet ju hur det är - lyckliga barn, lycklig mamma.


lördag 11 oktober 2014

En snilleblixt!


Idag har jag kombinerat två tidigare pyssel. Min doodle passade precis i min drivvedsram så där får den hänga tills jag bestämmer mig för att göra något nytt. Egentligen var det inte så konstigt att den passade eftersom jag spikat ihop drivvedsramen till att passa en A4. Att jag inte tänkte på den här kombinationen från början, men ibland måste saker liksom ligga till sig innan man kommer på det uppenbara. Nu kanske ni inte tycker att det här var särskilt uppenbart, men för mig kändes det som en uppenbarelse.torsdag 9 oktober 2014

Hörnskåp make over


Nu har det varit målning på gång igen men jag har inte hunnit med att visa det förrän nu. Jag har ett fint hörnskåp som min far har gjort och som jag inte riktigt velat måla om. Men så tänkte jag en gång till och jag tycker ju mer om färg än om trärent. Dessutom har jag ju haft skåpet trärent i många år. Jag valde länge och väl mellan olika färger - rosa, lila eller turkos stod valet mellan i slutändan. Och det blev turkos, högblank turkos.


Tadah! Lyckades ta en före-bild igen. Jag blir bättre och bättre på att komma ihåg det.


Allt eftersom jag målade kom jag på att jag kanske skulle tapetsera vissa delar. Jag hade spillbitar kvar från min favorittapet från Un Bisou de Mme Pitou. Hade jag tänkt på det innan hade det nog blivit lila eller rosa på skåpet, men jag är helnöjd med färgvalet även om inte just turkost fanns i tapeten. Den räckte precis. Jag fick skarva en centimeter inne i skåpet men det syns inte eftersom mönsterpassningen stämde. Tala om tur. Allra sist borrade jag ett par små hål för att dra in en ljusslinga. Det är samma ljusslinga som syns i höger ända av bilden överst. Den satt redan där och jag passade på att dra in den i skåpet och hängde upp den på små spikar. Jag är mycket nöjd med min make over och tycker själv att det blev ett helt annat skåp än innan.


tisdag 7 oktober 2014

Tovade sockar


Ska händerna ha något tovat som jag visade häromdagen ska givetvis också fötterna ha det. Jag stickade ett par sockar och maskintovade dem eftersom mina vantar är så supervarma och jag ofta blir lite kall om fötterna hemma på vinterhalvåret. Tyvärr har jag helt nött hål på mina superfina sockor och var i skriande behov av något nytt inför vintern. I garnbutiken blir jag ofta rätt så extatisk över alla fina garner ihop och valde rosa-lila färger, men som det ofta är kändes det inte lika självklart när jag skulle kombinera ihop färgerna. Varma är de i alla fall och inte så hala som jag fruktade efter att ha sett andra bloggar och läst deras erfarenheter. Tyvärr blev de lite för långa i foten och korta i öppningen så jag fick sprätta upp lite efter tovning för att över huvud taget kunna få in foten. Nästa gång kanske jag följer mönstret till punkt och pricka...


Se fler bidrag från Husmorsskolans symöte här.

lördag 4 oktober 2014

Cake pops


Igår blev det fredagsmys i form av cake pops. Barnen hade bett mig köpa strössel på hemväg från jobbet och jag stannade till vid en liten kvartersbutik som bara hade chokladströssel. Hade jag vetat att deras cake pops skulle bli så här fina hade jag nog cyklat lite längre för att hitta finare strössel. De räcker till och med lördagsmys. Ha en trevlig lördag på er!


torsdag 2 oktober 2014

Tekannelampa / Teapotlamp


Ibland får jag sådan ha-begär när jag hittar något på Pinterest. Tekannelampan var en sådan sak och jag hittade den här. Jag fick borra mig svettig flera kvällar och jag vet inte riktigt vad min man skulle säga om han visste vad jag gjorde med borren. Jag tänker mig att de borrar jag använda nog är lite slöa vid det här laget, men hur ofta använder man de tjockaste borrarna egentligen? 

Det hade varit roligare om min kanna hade lock men jag botaniserade på second hand och ville inte lägga ut så mycket pengar ifall det inte skulle bli lyckat så det fick bli en kanna utan lock för någon tia. När väl borrandet var klart var resten en barnlek. Bara att dra in sladden. 


Pinterest is one of my favourite sites and when I found a teapot lamp I could not resist making one myself. It was quite a job drilling through the bottom of it and I had to break up the job on several nights but in the end I got there.