.

lördag 30 januari 2016

Fototriss: MångaFototrissdags igen! Temat är många och många är de lås som sitter på broar i Amsterdam med älskandes namn skrivet på och nyckeln kastad i kanalen. Se mer av många på Fototriss.Korkbåt


Här kommer ett pyssel som jag tänkte göra i somras men som inte blev av förrän nu. En båt av kork, snöre, ett grillspett och lite tyg.


Den flöt fint, som väntat och var rolig att leka med. 


Men hur kul är det egentligen att bara segla omkring med den? 


Rätt snart kom lillebror på en mycket roligare idé med tvålen. 


Skumsegling!


onsdag 27 januari 2016

Lite pepp i vintermörkretNäää, nu känner jag att jag måste peppa mig själv lite extra i vintermörkret. "Yes - ännu en dag" och nu inser jag att texten kan tolkas ironiskt men då blir det ju ingen pepp. Bokstavligen får man tolka den.


 "Nu är det endaste ögonblick som existerar" lyder texten på den andra pepp-lappen.


Nu ska man väl överleva till ljusets återkomst, eller?

söndag 24 januari 2016

Drömmer om sommarenJag hittade några pressade blommor som jag sparat ett tag och passade på att göra en liten minitavla. Diabildsramar är så praktiska för små, tunna saker. Nu längtar jag verkligen efter sommaren.


Ett litet blomblad mot all vinter utanför fönstret.


torsdag 21 januari 2016

Monthly makers - avtryck


Glädjande nog fortsatte Monthly Makers in i det nya året. Första temat är "avtryck". För mig blev det en barnteckning som blev ett annorlunda textilavtryck.

För en gångs skull har jag fotat hela processen, något jag vill bli bättre på, men oftast grips jag av själva görandet och struntar i att fota. Men det här gången skärpte jag till mig. Steg för steg gör man så här:


Tag en barnteckning. Detta kan oftast vara det svåraste momentet, särskilt om man inte har barn i lämplig ålder hemma. Jag har dock inte det bekymret och valde en teckning med slott.


Klipp ut motiven.


Fortsätt klippa ut de olika delarna. Här kan det vara en bra idé att man fotat av helheten för det är lätt att glömma hur man ska sätta ihop det igen. Min modell var väldigt enkel, men ändå fick jag inte till det som originalet. Jag lade taket på fel ledd. Nu spelar det ju ingen roll eftersom teckningen var lite krokig och personlig redan från början.


Klipp ut tyg efter mönsterdelarna. Jag valde ett lite styvare tyg, men man kan också välja ett tunt och stryka fast vliseline för att få mer stadga.


Zickzacka fast delarna.


Si så där ja. Nästan klart. Nu är det bara tornen som saknas. Det var ett roligt pyssel om än lite pilligt, vilket är anledningen till att det bara blev ett slott istället för de två jag från början tänkte mig.

Titta nu in till Mikaela på Herbariumet för att se andras avtryck.

lördag 16 januari 2016

Fler snöflingor på gång


Det blir fler snöflingor till storasysters rum. De här har hon gjort i silk clay men de har inte hunnit komma upp på väggen än.


onsdag 13 januari 2016

Snöflingor


Storasyster har gett sitt rum en vintermake-over. Hon har pärlat och pärlat och sedan hängt upp snöflingor av pärlplattor.


Mitt renhorn snoddes och fårskinnsfällen också.


Väggen är inte fullt så lila i verkligheten som på den här bilden. Nästan alla våra väggar är målade men här har det varit i fondtapet som jag målat över och det fungerade bra men i vissa ljus, som på bilden nedan, kan är väggen lite randig.
De sista(?) svarvade burkarna


Så har jag också fått de sista svarvade burkarna målade. Eller sista och sista. Det dyker säkert upp någon mer rätt vad det är. Jag kan liksom inte låta bli när jag ser dessa träburkar på loppis. Jag tycker inte om dem träfärgade men får ett begär att inlemma dem i min samling. Förutom den här var det också burken nedan som liknar en bägare på fot. Båda har fått plats i samlingen på fönsterbrädan. I ärlighetens namn får inte alla plats här utan ett par finns på andra ställen.


Det är lillebrors burkar och i dem har han sina småsaker och skatter. Locken fungerar också som "spinjitsu"-snurror om man vänder dem upp och ner. De plattare knopparna har fått färgen nästan helt bortnött efter allt snurrande på golvet.


söndag 10 januari 2016

Brodera på drivved


Brodera på drivved - går det? Det gjorde det. man förborrar små hål och broderar sedan genom dem.


Men planera dina borrhåll noga. Det går inte att repa upp stygn som på tyg. Jag var väldigt nöjd tills jag väl var färdig. Jag antar att det är uppenbart för alla var felet ligger. HUR kunde jag göra ett så brett "M"? Det sticker ju ut vansinnigt mycket. Jag skulle naturligtvis inte gjort bågen ända ner i botten utan låtit den sluta mitt på och så vända uppåt igen.


Needless to say gjorde jag ingen pappersskiss innan utan borrade på fri hand. Fort och fel, blev det. Det var tänkt att den skulle sitta på ytterdörren, som på bilden ovan men nu åkte den in i öppna spisen istället. Nåja, det var ett billigt pyssel (max 1 krona) och jag får ta ny sats en annan dag. Men jag vet att det går i alla fall.


torsdag 7 januari 2016

Silk clay - drama på havets botten


Mer silk clay. En lite bläckfisk som är rädd för den stora ilskna bläckfisken med en hel skattkista full med pengar.


Och här kommer två som vågat sno åt sig ett par mynt.Jag och lillebror lekte med bläckfiskarna och han tyckte att vi två skulle vara de på samma snäcka. Men när jag berättade att de hade tagit pengar skyndade han sig att ta loss dem och lämna tillbaka dem till den läskiga stora bläckfisken.


tisdag 5 januari 2016

Godis av silk clay


Så här efter jul känner man kanske inte för mer gott. Här är en kalorisnål variant. Storasyster har gjort silk clay godis. Det tog några försök innan vi fick till bra kanter. Sax var knepet. Det gick inte att skära av dem men klippte man blev de mycket naturtrogna.
Det blev också några småfåglar som jag tänkte limma på på en gren. Ska bara bestämma mig hur de ska sitta först.

Ett litet höststilleben monterade på en sten. Vi fick limma upp dem på stenen eftersom de inte fäste så bra vid den. 


Varsågoda!