.

fredag 26 augusti 2016

Stenpyramider


På stenstränder hittar man då och då pyramider som folk har byggt. Vi tog hem stenar och gjorde lite mer permanenta pyramider med hjälp av epoxylim. Sedan hade vi lite sprayfärg kvar så några fick kopparfärg också.En del fick behålla sin naturliga färg. Jag var osäker på om limmet skulle hålla, särskilt med tanke på att stenens yta är lite skrovlig, vilket gjorde att limmet rann ner i de lägst belägna delarna, men det funkade väldigt bra. En sten har trillat loss och behövde lite extra lim men i övrigt har det suttit bra.3 kommentarer:

 1. Det är så rogivande med staplade stenar, förstår inte riktigt varför men känner det så starkt. Fick stan lite lust att göra en STOR stapel till det fönster vi använder för vädring, där fryser blommorna över vintern. Fast lite känns det som om jag skulle förstöra stenarna om jag limmade ihop dem, inte lika lätt att återbörda dem till naturen när jag tröttnat på skapelsen. Hm, klura...

  SvaraRadera
 2. Mmmm.. vilka skapelser och så fina ihop på hög!! Stenplocksskattletning är något jag också diggar vid strandhäng. Vet inte om det är p g a arv eller miljö eller både och. Är liksom uppvuxen med att det är en syssla man ägnar idogt många timmar åt, råfokuserad i gynnsamma miljöer. Jämna stenars lenhet testas förstås genom att dessa stryks på kinder och runt munnen :) Tack för ett superinspirerande inlägg!!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där letandet. Man går i tystnad för sig själv med enstaka utrop till resten av familjen: kolla här!

  Men ansiktstestet har vi inte gjort. Bra tips!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!